متصل کردن براکت به دندانها دردی ندارد اما بعد از این که براکت شروع به حرکت دادن دندانها میکند، درد و فشار در دندانهای خود حس میکنید. اما نترسید، این فقط مربوط به چند روز اول است و برطرف میشود. در همین چند روز هم با مصرف مسکن های معمولی مثل استامینوفن به راحتی درد کنترل میشود.
اگر دندانهایتان کج و معوج است و دوست ندارید جلوی آینه بایستید و لبخند بزنید، نگران نباشید. این مشکل را با درمان ارتودنسی میتوانید برطرف کنید. درمان ارتودنسی دندان با صاف و مرتب کردن دندانهایتان، لبخندی زیبا به شما هدیه میدهد. بسیاری از مردم میپرسند آیا درمان ارتودنسی برای من دیر نیست؟ هیچ محدودیت سنی برای این کار وجود ندارد و در هر سنی و هر شرایطی میتوانید ارتودنسی کنید.
البته بهتر این است که در کودکی ارتودنسی دندان انجام بشود چون در این سن هنوز دندانها و استخوانها در حال رشد هستند و میتوان به جای این که صبر کرد تا مشکل ایجاد شود، از ابتدا جلوی آن را با انواع مختلف وسیله های ارتودنسی گرفت تا نیازی به درمانهای طولانی و پیچیده در آینده نباشد. پس از فکر میکنید ممکن است کودکتان بعدا نیاز به ارتودنسی دندان داشته باشد، هم اکنون به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا دهان او را معاینه کند.
ارتودنتیست با معاینه دندانها متوجه میشود آیا مشکلی وجود دارد یا مشکلی در آینده به وجود می آید یا نه. اگر بروز مشکلی در وضعیت دندانها پیش بینی شود با روشهای مختلف میتوان جلوی آن را گرفت را دست کم، کاهش داد. مثلا اگر فک کودک کوچک است و جای کافی برای صاف و مرتب قرار گرفتن همه دندانهای دائمی ندارد یا بیش از حد طبیعی باریک است و توازن صورت او را بر هم زده است، میتوان با پهن کننده کام فضا را بزرگتر کرد.
وسیله های ارتودنسی دندان
وسیله های زیادی برای ارتودنسی دندان وجود دارد که مشهورترین آن براکت است که احتمالا آن را با عنوان سیم گرفتن دندانها یا سیم کشی دندانها میشناسید. براکت به دندانها وصل میشود و دائما آنها را به سمت درست هل میدهد.
اما تنها ابزار ما برای ارتودنسی دندان، براکت نیست بلکه وسیله های دیگری نیز وجود دارند که بسیار به کار ما می آیند. از جمله وسیله های دیگر میتوان به پلاک دوقلو، قفس زبان، براکت توربو (توربو بایت)، ریتینر (تثبیت کننده ارتودنسی)، پلاک شفاف، پهن کننده کام، فورسس (فورسوز)، فضا نگهدار، هدگیر، انواع حلقه کشی، لنگر موقتی ارتودنسی (تاد) که معمولا مینی ایمپلنت یا مینی اسکرو است، جدا کننده (فاصله ساز) و بایت پلیت اشاره کرد.
ارتودنسی دندان چه فایده ای دارد؟
شاید بیشتر مردم ارتودنسی را برای صاف و مرتب کردن دندانها و زیبایی لبخند میدانند اما در حقیقت این کار برای سلامت دهان و دندان و حتی کل بدن لازم است. اگر دندانهایتان کج و منحرف باشند، تمیز کردن لا به لای آنها سخت میشود و ممکن است در بسیاری از مواقع نتوانید بین آنها را خوب تمیز کنید. در نتیجه به مرور تجمع جرم و پلاک باعث گسترش فعالیت باکتریها و نفوذ آنها به دندان میشود.
حاصل این اتفاق پوسیدگی دندان است. اما کار به همین جا ختم نمیشود. باکتریهایی که در زیر لثه جمع میشوند باعث التهاب و عفونت لثه میشوند. عفونت لثه را با خونریزی، قرمزی و ورم میشناسیم اما این تنها برخی از عوارض آن است.
اگر عفونت لثه درمان نشود، استخوان فک نیز درگیر شده و ممکن است تحلیل برود. یکی دیگر از مشکلات همردیف نبودن دندانها این است که نمیتوانید برخی حروف را خوب تلفظ کنید. شاید به این وضعیت عادت کرده باشید اما اگر بدانید با درمان ارتودنسی، گفتارتان اصلاح میشود حتما انگیزه بیشتری برای این کار پیدا میکنید.
اگر دندانهایتان همردیف نباشند و یا دندانهای بالا و پایین بر هم منطبق نباشند، نمیتوانید درست غذا را بجوید پس غذا درست گوارش نمیشود. حتی گاهی اوقات مشکلاتی مثل اوپن بایت باعث میشود هنگام جویدن غذا، ذرات غذا بیرون بریزد یا در کراس بایت دائما گونه خود را گاز میگیرید یا در اورجت اصلا نمیتوانید از دندانهای جلویی خود استفاده کنید و لقمه ها را ببرید و تکه تکه کنید.
همچنین بعضی از موارد دندان قروچه، سردردهای صبحگاهی، وقفه تنفسی در خواب، درد فک و گردن مربوط به ناهمراستایی دندانهاست که باعث شده فشار زیادی بر عضله و مفصل فک وارد شود.
با درمان ارتودنسی دندان همه این مشکلات به پایان میرسد و سلامت دندانها، لثه و بدن حفظ میشود.
درمان ارتودنسی درد دارد؟
متصل کردن براکت به دندانها دردی ندارد اما بعد از این که براکت شروع به حرکت دادن دندانها میکند، درد و فشار در دندانهای خود حس میکنید. اما نترسید، این فقط مربوط به چند روز اول است و برطرف میشود. در همین چند روز هم با مصرف مسکن های معمولی مثل استامینوفن به راحتی درد کنترل میشود.
هر بار هم که براکت تنظیم میشود (چند هفته یک بار) ممکن است مجددا در یکی دو روز اول درد داشته باشید که باز هم با عادت کردن به شرایط جدید، درد از بین میرود. درد براکت خفیف است و با اقدامات ساده ای مثل مصرف مسکن، کمپرس سرد یا گرم و شستشوی دهان با محلول آب نمک بهبود پیدا میکند.
برای درمان ارتودنسی به کجا مراجعه کنم؟
در مركز تخصصي ارتودنسي دکتر گشاده رو، درمانهای تخصصی ارتودنسی در شمال تهران(الهیه) ، توسط بهترين متخصص ارتودنسي دكتر ستاره خسروي ( عضو هيئت علمي دانشگاه و داراي بورد تخصصي کشور) انجام میشود.
برای مشاوره تخصصی ارتودنسی با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۸۰۰۰۵۵۹۰