عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان | در واقع دندان مصنوعی است که در فک جایگذاری میشود و به عنوان ریشه دندان عمل می کند تا جایگزین دندان های از دست رفته شود. بر روی ایمپلنت دندان، روکش دندان متصل می شود تا به عنوان تاج دندان عمل کرده و به جویدن غذا کمک کند.

در بیشتر موارد ایمپلنت ‌دندان مثل دندان خودتان راحت و قوی است و احساس متفاوتی ندارد. بنابراین خیلی زود فراموش می کنید ایمپلنت دندان دارید.

ایمپلنت دندان علاوه بر این که همانند یک دندان واقعی در جویدن غذا کمک میکند، جلوی تحلیل رفتن استخوان فک را هم می گیرد.

ایمپلنت یک میله کوچک فلزی از جنس تیتانیوم است که به استخوان جوش میخورد. برای قرار دادن ایمپلنت در دهان، باید عمل جراحی انجام بشود. در این عمل جراحی، برشی در لثه ایجاد می شود و استخوان فک سوراخ می شود تا ایمپلنت پیچی شکل در داخل آن قرار بگیرد.

کاشت ایمپلنت چند مرحله دارد در اینجا با مراحل عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان آشنا می شوید.

عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان
تصویر مراحل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

معاینه و ارزیابی اولیه

برای کاشت ایمپلنت باید عمل جراحی انجام بشود. بنابراین پیش از هر کاری باید دندانپزشک وضعیت شما را کامل بررسی کند. در این معاینه کامل، عکس پرتوی ایکس از دهان گرفته می‌شود و از دندانها قالب گیری می شود. سپس وضعیت استخوان فک ارزیابی می‌شود تا مشخص شود آیا شرایط استخوان برای کاشت ایمپلنت مناسب است یا نه.

دندانپزشک سابقه پزشکی شما را می پرسد. هر دارویی که مصرف می کنید یا هر بیماری که دارید باید به او بگویید. برخی از داروها یا برخی بیماری ها در جوش خوردن استخوان اختلال ایجاد می کنند یا احتمال عفونت را بالا می‌برند، بنابراین دندانپزشک باید از آنها مطلع باشد. ممکن است پیش از عمل جراحی داروی آنتی بیوتیک یا چرک خشک کن تجویز شود تا از بروز عفونت پیشگیری شود.

بیشتر بخوانید در مورد:  ایمپلنت دندان تحت آرامبخشی (Sedation)

عمل جراحی ممکن است تحت بی حسی موضعی و یا بیهوشی کامل انجام شود. پس از عمل جراحی، خودتان نباید رانندگی کنید بنابراین از کسی بخواهید شما را به منزل برساند.

 کاشت ایمپلنت دندان

پیش از هر کاری اگر هنوز دندان آسیب ‌دیده کشیده نشده است، باید کشیده شود. پس از آن استخوان فک باید برای جراحی آماده شود. گاهی اوقات اگر استخوان حجم یا تراکم مناسبی برای پشتیبانی ایمپلنت نداشته باشد، باید پیوند استخوان انجام شود تا استخوان تقویت شود. در این صورت غالبا پس از چند ماه که استخوان التیام یافت، میتوان ایمپلنت را جایگذاری کرد. گاهی اوقات نیز در موارد نیاز کمتر به پیوند استخوان، میتوان همزمان با عمل جایگذاری ایمپلنت پیوند را انجام داد.

سپس در حین عمل جایگذاری ایمپلنت، استخوان فک سوراخ میشود و ایمپلنت در داخل آن قرار می گیرد. در نهایت لثه بخیه می‌شود پس از آن معمولاً باید چند ماه به استخوان فرصت بدهید که رشد کرده و به ایمپلنت جوش بخورد. پس از آن می توانید اباتمنت و روکش دندان را روی ایمپلنت متصل کنید و از دندان ایمپلنتی لذت ببرید.

متصل کردن اباتمنت

پس از این که فرایند رشد استخوان و یکپارچه شدن آن با ایمپلنت پشت سر گذاشته شد، اباتمنت روی ایمپلنت سوار میشود. اباتمنت قطعه ای است که به ایمپلنت پیچ میشود و سپس تاج دندان روی آن چسبانده یا پیچ میشود.

متصل کردن اباتمنت به بی حسی موضعی نیاز دارد اما کار ساده ای است. برای این منظور باید لثه که روی ایمپلنت را پوشانده برش بخورد و باز شود. سپس پیچ درپوش ایمپلنت باز میشود و اباتمنت در سر ایمپلنت پیچانده میشود. در آخر لثه دور اباتمنت کشیده میشود و بخیه میخورد تا به همان شکل دور ایمپلنت را بگیرد و جوش بخورد.

بیشتر بخوانید در مورد:  بازسازی کامل فک با کمک ایمپلنت

متصل کردن تاج دندان

مرحله آخر اتصال تاج دندان است که آن را به عنوان روکش دندان میشناسیم. پس از بهبود یافتن لثه، از دندانها قالب گیری میشود تا از آن برای ساخت روکش استفاده شود. روکش را میتوان با کمک پیچ و یا چسب به اباتمنت وصل کرد. هر روش مزیتها و معایبی دارد.

عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان

بدیهی است که پس از عمل جراحی، کمی احساس ناراحتی در دهان خواهید داشت. ممکن است لثه و صورت ورم کند یا کبودی داشته باشد. درد در محل کاشت ایمپلنت پس از جراحی ایمپلنت نیز تجربه خواهد شد. انتظار خونریزی جزئی نیز باید داشته باشید.

اما باید همه این علائم ظرف چند روز بهبود پیدا کنند. اگر هر یک از این علائم ظرف چند روز پس از جراحی بدتر شده است  فورا به دندانپزشک اطلاع بدهید چون ممکن است نشان ‌دهنده مشکل دیگری باشد. 

در دوره ی نقاهت پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت تا چند روز باید غذاهای نرم بخورید تا دهانتان اذیت نشود. معمولا استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و التهاب و درد موثر است.

توجه داشته باشید اکثریت موارد کاشت ایمپلنت دندان با موفقیت کامل انجام می‌شوند بنابراین جای نگرانی نیست اما باید حواستان به عوارض نادر باشد و مراقب ایمپلنت باشید.

در مدت زمانی که منتظر هستید ایمپلنت به استخوان جوش بخورد باید مراقب باشید که هیچ فشاری بر آن وارد نشود. توصیه های زیر باید رعایت شود:

از استعمال دخانیات پرهیز کنید. دخانیات علاوه بر این که باعث زرد شدن دندانها می شود، احتمال عفونت را بیشتر میکند.

بیشتر بخوانید در مورد:  پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت دندان

حتماً روزی دو بار مسواک بزنید و حداقل یک بار نخ دندان بکشید.

هر شش ماه یک بار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید و در زمان هایی که دندانپزشک به شما توصیه کرده، حتماً به موقع مراجعه کنید.

عادت های بدی مانند جویدن یخ یا آب نبات را کنار بگذارید.

دکتر عزیز گشاده رو متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت دندان در شمال تهران (الهیه) هستند و عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و رتبه اول بورد تخصصی کشور می باشند.ایمپلنت هایی که در مرکز تخصصی ایمپلنت دکتر گشاده رو کار گذاشته میشوند به مدت ده سال تضمین میشوند

مقالات و دانستنیها

درمان 20واحد لمینیت سرامیکی vip

درمان 20واحد لمینیت سرامیکی سرویس VIP طراحی لبخند دیجیتالی استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژی دیجیتال بالاترین کیفیت مواد و بهترین لابراتور ساخت مرکز تخصصی ایمپلنت

ادامه مطلب »
تماس با شما – مشاوره رایگان

تیم تخصصی دکتر گشاده رو با شما تماس خواهد گرفت.

نمونه کارها