7 فناوری جدید در کاشت ایمپلنت دندان

7 فناوری جدید در کاشت ایمپلنت دندان

7 فناوری جدید در کاشت ایمپلنت دندان

می توان گفت فناوری کاشت ایمپلنت دندان تغییر الگویی در دندانپزشکی است که به ما این امکان را می‌دهد تا گزینه های جایگزینی دندانی را ارائه دهیم که قبلا هرگز امکان‌پذیر نبودند.

 آیا 50 سال پیش، کسی می‌توانست کاربرد های فراوان ایمپلنت های دندانی و نحوه تغییر دادن طرز تفکر ما در مورد ارائه درمان های دندانپزشکی توسط ایمپلنت را درک کند؟

 برای شروع تاریخچه فناوری ایمپلنت را مرور کنیم؛ به فناوری های روز نگاهی کرده و جدیدترین فناوری ها در زمینه ایمپلنت دندان را معرفی کنیم.

تاریخچه مختصر فناوری ایمپلنت دندان

اولین ایمپلنت دندان تیتانیومی در سال 1965 در دهان کاشته شد.

از دهه 1980، ایمپلنتولوژی به عنوان روش ترجیحی برای جایگزینی دندان استفاده شده است.

 از آنجایی که تیتانیوم به خوبی با استخوان ادغام می شود، ایمپلنت های دندان تیتانیومی به استاندارد مراقبتی تبدیل شده اند که به گونه ای عمل کرده که بیماران گویی از دندان های طبیعی خود استفاده می کنند.

تکنولوژی فعلی ایمپلنت دندان

تا سال 2021، دندانپزشکی ایمپلنت همچنان سریع ترین نرخ رشد را در بین تمام خدمات دندانپزشکی داشته است. در اینجا به بررسی تکنولوژی های جدید در حوزه ایمپلنت می پردازیم. اگرچه اکنون می‌توان از بسیاری از تکنیک هایی که در اینجا بحث خواهیم کرد استفاده کرد، اما هنوز برای پیشرفت بیشتر فناوری و در دسترس قرار دادن ایمپلنت برای همه بیماران کارهایی برای انجام وجود دارد.

تکنولوژی های جدید ایمپلنت دندان

بسیاری از فناوری های جدید ایمپلنت دندانی که در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد چندین سال است که وجود دارند. آنچه متفاوت است این است که چگونه تولیدکنندگان، نوآوری ها و پیشرفت هایی را رقم زده اند که به این فناوری ها اجازه می‌دهد از روش هایی استفاده شوند که قبلاً امکان‌پذیر نبود.

اسکنرها

اسکنرهای طراحی شده در کنار صندلی دندانپزشکی برای جایگزینی قالب گیری های فیزیکی، در سال 2007 وارد صحنه شدند. این فناوری تکامل یافته است و چند سالی است که امکان گرفتن قالب های دیجیتالی بسیار دقیق از بافت سخت و مخاط برای ساخت پروتز ممکن شده است.

بیشتر بخوانید در مورد:  توصیه هایی برای کسانی که براکت و بایت پلیت ارتودنسی استفاده میکنند

مانند هر یک از جدیدترین فناوری های ایمپلنت دندان، زمانی که دندانپزشک برای اولین بار شروع به ثبت تصاویر دیجیتالی می‌کند، با منحنی یادگیری روبرو است و مدت زمانی طول خواهد کشید که به مهارت لازم برسد. اما هنگامی که بر این تکنیک تسلط پیدا کند، هرگز به قالب گیری فیزیکی که مستعد خطا است باز نمی گردد.

قالب های دیجیتالی نیز برای بیماران دندانپزشکی تجربه ای متحول کننده هستند. دیگر خبری از قالب گیری های دردسرساز نیست. اسکن دیجیتال به ترمیم های که با ایمپلنت نگهداشته می شوند اجازه می دهد برای تناسب دقیق و راحتی، مطابق با استاندارد های دقیق ساخته شوند. همچنین در زمان و تعداد بازدید های بعدی برای تنظیم، صرفه جویی شود.

نمونه درمان های دکتر عزیز گشاده رو متخصص ایمپلنت دندان - 7 فناوری جدید در کاشت ایمپلنت دندان
نمونه درمان های دکتر عزیز گشاده رو متخصص ایمپلنت دندان


تصویر برداری اشعه ایکس دیجیتال

تصویر برداری دیجیتال با اشعه ایکس از دندان برای اولین بار در سال 1987 در دسترس قرار گرفت و در اواسط دهه 1990 مورد استفاده گسترده قرار گرفت. بیماران در این روش تصویر برداری در مقایسه با روش سنتی و استفاده از فیلم در معرض تابش بسیار کمتری قرار می گیرند.

علاوه بر این، تصاویر نیز واضح تر هستند؛ نیاز به مواد شیمیایی مضر از بین می‌رود، تولید آن ها زمان‌ کمتری می برد؛ ذخیره سازی تصاویر آسان تر است و به صورت الکترونیکی بدون از دست دادن وضوح با سایر همکاران به اشتراک گذاشته می شوند. تصویربرداری اشعه ایکس دیجیتال تکنولوژی جدیدی است که نحوه قرار دادن ایمپلنت دندان را متحول کرده و امکان دیدن سریع و آسان تصویر اشعه ایکس را در حین جراحی برای اطمینان از قرار دادن ایمپلنت مناسب فراهم می کند.

توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی (CBCT)

توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی (CBCT) اولین بار در سال 2001 در ایالات متحده معرفی شد. این سیستم اسکن با تشعشع کم به معنای واقعی کلمه صد ها تصویر دیجیتالی از دندان ها، فک ها، اعصاب، لثه ها را در حالی که در اطراف سر بیمار می چرخد، می گیرد. این تصاویر توسط نرم افزار کامپیوتری گردآوری شده‌ و به هم متصل می شود تا تصویری سه بعدی از فک ها و ساختار های اطراف ایجاد کنند که از هر زاویه ای در فضا قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید در مورد:  ایمپلنت فوری

CBCT به بخشی جدایی ناپذیر از برنامه ریزی درمانی برای جدیدترین جراحی های کاشت ایمپلنت دندان تبدیل شده است و به پزشک اجازه می دهد تا از ساختارهای حیاتی دوری کرده (در حین انجام ایمپلنت به بخش های حیاتی آسیب نرسد)؛ کاشت ایمپلنت و زاویه دهی را بهینه کرده و ناهنجاری ها و تومور های بافت سخت را تشخیص دهد. CBCT همچنین به پیشرفت رباتیک دندانپزشکی کمک کرده است.

رباتیک

برای اولین بار در سال 2002 از رباتیک برای قرار دادن ایمپلنت دندان استفاده شد و در سال 2017 بالاخره از FDA مجوز استفاده را دریافت کرد.

رباتیک در ایمپلنت با کمک CBCT با ارائه راهنمایی های فیزیکی و تعیین محدودیت های عمق، جهت و موقعیت مته برای بهبود دقت بالینی آخرین فناوری کاشت ایمپلنت دندان تلاش می کند. با این کار مشکل انحراف دست توسط اپراتور برطرف می شود. این روش جراحی کمتر تهاجمی بوده و توانایی قرار دادن دقیق ایمپلنت های دندانی در بیمارانی را دارد که میزان استخوان آلوئول آن ها کاهش یافته است.

در حال حاضر، سیستم های هدایت شونده توسط ربات را نمی توان در بیماران کاملاً بی دندان استفاده کرد. انتظار می رود که در آینده نزدیک با پیشرفت تکنولوژی، این مشکل حل شود. با اینکه استفاده از رباتیک از نظر مالی برای اکثر پزشکان دور از دسترس است. اما با پیشرفت سریع فناوری، قیمت پایین خواهد آمد و به وسیله ای رایج تر برای کاشت ایمپلنت تبدیل خواهد شد.

ایمپلنت هایی که برای قرار دادن فوری طراحی شده اند

اگرچه قرار دادن ایمپلنت های دندانی در محل های کشیدن دندان به یک عمل رایج تبدیل شده است، اما همیشه نمی‌توان ثبات اولیه را به دست آورد. خطر شکست ایمپلنت زمانی بیشتر می شود که کمیت یا کیفیت استخوان کافی برای ایمن سازی کامل ایمپلنت در تمام ابعاد در هنگام قرار دادن ایمپلنت فوری وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید در مورد:  روکش دندان تمام سرامیک برای چه کسانی مناسب است؟

از سال 2014، تولیدکنندگان ایمپلنت این معضل را تشخیص دادند و شروع به معرفی ایمپلنت هایی با سطوح ماکرو و میکروتوپوگرافیکی کردند که به طور خاص برای افزایش پایداری اولیه و تسریع یکپارچگی استخوانی ایمپلنت طراحی شده اند. مطالعات تحقیقاتی بالینی در حال حاضر برای تعیین میزان موفقیت بلند مدت در حال انجام است.

ایمپلنت دندان سرامیکی

استفاده از سرامیک در ایمپلنت دندان در حال افزایش است و می توان پیش بینی کرد که در آینده بیشتر هم خواهد شد. بزرگترین دلیل آن این است که سرامیک بدون فلز است و در برابر خوردگی بسیار مقاوم است. علاوه بر این، مواد سرامیکی با تشکیل یک پایه پایدار به طور کامل با استخوان فک ترکیب می شوند. همچنین این ماده کمتر به نوسانات دما حساس است و باکتری و پلاک کمتری روی آن رشد خواهند داشت.

ایمپلنت با پوشش آنتی باکتریال

جهش بزرگ بعدی در زمینه ایمپلنت دندان، پوشش اصلاح شده آنتی باکتریال دندانی است. این پوشش از عوارض ایمپلنت مانند التهاب یا پس زدن آن پیشگیری می کنند. همچنین از ایمپلنت در مقابل اسید های تولید شده در دهان که برای دندان های طبیعی هم مضر هستند محافظت می کنند و در نتیجه باعث می شود که پروتز ها برای مدت طولانی تری دوام بیاورند.

آینده فناوری های جدید ایمپلنت دندان

یکی از بزرگترین چالش ها و موانع که جدیدترین فناوری ایمپلنت دندانی باید بر آن غلبه کند مشکل جمعیت مسن است که در مقایسه با مقدار استاندارد دارای مقادیر کمتر از حد ایده ال استخوان مورد نیاز برای ایمپلنت بود و یا مشکلات سلامتی دارند که برای بقای مطلوب ایمپلنت مناسب نیستند. حال سوال این است که چگونه ایمپلنت های دندانی را در دسترس همه قرار دهیم؟


دکتر عزیز گشاده رو

متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت و زیبایی، هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی،رتبه اول بورد تخصصی کشور با انجام صد ها کیس موفق ایمپلنت فوری برای هموطنان ایرانی و خارجی می باشد.

 

مقالات و دانستنیها

تماس با شما – مشاوره رایگان

تیم تخصصی دکتر گشاده رو با شما تماس خواهد گرفت.

نمونه کارها